Η αλήθεια είναι ότι τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone, καθώς και τα tablet ξεμένουν πολύ εύκολα από μπαταρία.
Σε παλιότερο άρθρο είχαμε γράψει αναλυτικά σχετικά με το πως να φορτίσετε γρηγορότερα το smartphone ή το tablet σας.
Πριν δούμε, όμως, τι μπορείτε να κάνετε για να μην ξεμένετε από μπαταρία και να μην εξαρτάστε από μια παροχή ρεύματος, ας πούμε δυο λόγια σχετικά με το γιατί τα νέα τηλέφωνα έχουν τόσο μικρή αυτονομία.
Γιατί ξεφορτίζονται τόσο γρήγορα τα smartphone
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε αναλύσει γιατί η αυτονομία των smartphone είναι τόσο μικρή.
Η τεχνολογία προχωράει πολύ γρήγορα και τα κινητά εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Δυστυχώς όμως οι μπαταρίες δεν εξελίσσονται το ίδιο γρήγορα. Επομένως είναι μοιραίο να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των χρηστών των συσκευών αυτών.
Φυσικά παίζει ρόλο και η χρήση που κάνει ο καθένας από εμάς με το κινητό του, και δεν αναφερόμαστε μόνο στην πραγματοποίηση κλήσεων, αλλά γενικά σε όλες τις λειτουργίες των smartphone.
Λίγο οι μεγάλες οθόνες, λίγο η συνεχής πλοήγηση στο internet, η λήψη φωτογραφιών και γενικά όλα όσα κάνουμε πλέον με τα κινητά αδειάζουν πολύ γρήγορα την μπαταρία.
Ειδικά αν παίζουμε και παιχνίδια τότε η μπαταρία κυριολεκτικά "στεγνώνει". Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να μην είμαστε δίπλα σε μια πρίζα όλη μέρα; Μα φυσικά να πάρουμε έναν φορητό φορτιστή, τα λεγόμενα powerbank.
Και εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα. Τι power bank να πάρω; Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε την καλύτερη δυνατή αγορά.
Τι powerbank να αγοράσω;
Το βασικότερο από όλα είναι η χωρητικότητα του φορητού φορτιστή, αν και όπως θα δούμε παρακάτω στην συνολική απόδοση του εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων.
Η χωρητικότητα μετριέται σε mAh και εννοείται πως όσο μεγαλύτερος ο αριθμός αυτός, τόσο περισσότερες φορτίσεις θα μας παρέχει το power bank.
Για παράδειγμα αν έχουμε ένα κινητό με μπαταρία 2500mAh και αγοράσουμε ένα powerbank με χωρητικότητα 10000mAh τότε αυτό θα μας δώσει πάνω-κάτω 4 φορτίσεις.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συσκευές αυτές έχουν μέσα τους μπαταρίες, και συνεπώς η απόδοση τους μειώνεται με τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα χρειαστούν αντικατάσταση.
Εκτός από την χωρητικότητα, αυτό στο οποίο πρέπει να δώσουμε πολλή προσοχή είναι η ποιότητα κατασκευής. Κι εδώ ισχύει το ότι πληρώσεις παίρνεις. Έχουν ακουστεί πολλά για "κινέζικα" προϊόντα που αντί για μπαταρίες είχαν μέσα άμμο ή ακόμη και πέτρες!
Προτιμήστε προϊόντα επώνυμων κατασκευαστών. Αν το budget σας είναι χαμηλό, ίσως είναι καλύτερα να πάρετε μια συσκευή μικρότερης χωρητικότητας η οποία όμως θα λειτουργεί όπως πρέπει.
Κάτι που θα πρέπει επίσης να προσέξετε είναι ο αριθμός και το είδος των εξόδων φόρτισης. Καλό είναι να προτιμήσετε ένα power bank με δύο εξόδους για να μπορείτε να φορτίζετε ταυτόχρονα δύο συσκευές (πχ κινητό και τάμπλετ) ή κάποιο με έξοδο γρήγορης φόρτισης για να εξοικονομήσετε χρόνο.
Να πάρω ηλιακό power bank
Αν σας αρέσει η εξοχή ή αν κάνετε συχνά κάμπινγκ, ίσως σας βολέψει ένας ηλιακός φορτιστής για την περίπτωση που δεν θα έχετε πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Απλά τον αφήνετε στον ήλιο και μόλις τον χρειαστείτε απλά συνδέετε τις συσκευές σας όπως και στους συμβατικούς φορτιστές. Μάλιστα τα περισσότερα ηλιακά powerbank συνδέονται και στο ρεύμα όταν βρίσκεστε σε κλειστό χώρο.
Μπορεί γενικά οι φορτιστές αυτοί να μην είναι τόσο γρήγοροι, αλλά μπορούν πραγματικά να σας σώσουν σε κάποιες περιπτώσεις.
Οπότε βάλτε τα κάτω, ζυγίστε τα και αποφασίστε τι ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.
coolweb