Η τραγική ιστορία ζωής του Έλληνα τηλεοπτικού Χριστού, ο οποίος κατέληξε στα αζήτητα του νεκροτομείου



Το τηλεοπτικό σήριαλ που τον έκανε διάσημο και αγαπητό στην Ελλάδα, επαναπροβάλλεται αυτό το διάστημα, στις 8 το βράδυ καθημερινά στο κανάλι της ΔΤ (Δημόσια Τηλέοραση) και πραγματικά θυμίζει άλλες εποχές, πιο αγνές της Ελληνικής τηλεόρασης.
Ο λόγος φυσικά για τον ξανθό ηθοποιό Αλέξη Γκόλφη που
πρωταγωνίστησε στην ασπρόμαυρη σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» στα μέσα της δεκαετίας του ’70, πλάι σε σημαντικούς ηθοποιούς όπως ο Λυκούργος Καλλέργης και η Κάτια Δανδουλάκη.
Ο Γκόλφης όπως θυμίζει ανάρτηση του σάιτ gossip-tv.gr, ήταν γεννημένος το 1948 και ασχολήθηκε με την υποκριτική από τα 25 του ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός και αγαπητός στο ελληνικό κοινό μέσα από την προσεγμένη σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» που βασιζόταν στο αριστουργηματικό βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη.
Μπορεί να έκανε επιτυχία, μια επιτυχία, που μπορεί να μην την περίμενε, όμως ξαφνικά άρχισε να κάνει χρήση ουσιών, όπως αναφέρει το gossip-tv.gr.
Ο Αλέξης Γκόλφης άρχισε να περιφέρεται στους δρόμους, ρακοσυλλέκτης, κυνηγημένος από μια σκιά που αδυνατούσε να εξηγήσει. Ο κόσμος σχεδόν δεν τον αναγνώριζε πια. Στη συνέχεια, βρήκε καταφύγιο σε ένα σπίτι στην Κολιάτσου, στην Αθήνα, εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές ριάλιτι της εποχής 
Tο 2006 είχε δηλώσει χαρακτηριστικά
«Ζω αξιοπρεπώς, αλλά πολύ δύσκολα, με 1.000 ευρώ το χρόνο που μου έδωσε ως επίδομα το υπουργείο Πολιτισμού, έχω κάνει κατάληψη σε ένα παλιό σπίτι, τρώω από το συσσίτιο του Αγίου Λουκά. Δεν πιστεύω στην κατάρα των ηθοποιών που έπαιξαν τον Χριστό. Τα λεφτά δεν τα υπολόγισα ποτέ, τα είχα, όταν άνοιξα τα δύο μπαρ στο Κολωνάκι. Μετά τα έχασα όλα. Ίσως να με βοηθήσει ο Θεός, που τον πλησίασα στο σίριαλ, να στηριχτώ ξανά στα πόδια μου».
Ένα χρόνο ωστόσο μετά άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 59 ετών. Ήταν Αύγουστος του 2007, όταν πέθανε όμως έμεινε στο νεκροτομείο ως τον Οκτώβριο αφού κανείς δεν τον αναζητούσε και η ΕΡΤ τότε αποφάσισε να γίνει η κηδεία του σε Νεκροταφείο στη Ζωγράφου με δική της δαπάνη, τιμής ένεκεν.

thebest